Πέμπτη, Απρίλιος 19, 2018
Αρχή > Slide2 > Βράζει η Λέσβος! Διαμαρτύρονται και οι αστυνομικοί και οι πρόσφυγες

Βράζει η Λέσβος! Διαμαρτύρονται και οι αστυνομικοί και οι πρόσφυγες

cosmital_ad

Μέρα διαμαρτυρίας στη Λέσβο για το προσφυγικό.

Προϊόντα με Κρητική αλόη

Το πρωί έγινε ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας και το απόγευμα θα κάνουν το ίδιο οι πρόσφυγες.

Συγκέντρωση αστυνομίας έξω από τη Μόρια/ φωτό Ιγνάτης Τσικνής
Συγκέντρωση αστυνομίας έξω από τη Μόρια/ φωτό Ιγνάτης Τσικνής

 

Πηγή φωτο Lesvosnews.gr
Πηγή φωτο Lesvosnews.gr

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λέσβου, ο γενικός γραμματέας της, Απόστολος Παπαδέλλης, αναφέρθηκε στο λιγοστό προσωπικό που καλείται να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων που δημιουργήθηκαν, λόγω των αναγκών του Προαναχωρησιακού Κέντρου, αλλά και στις ελλείψεις στις δομές φύλαξης, τις οποίες όλη, σχεδόν, η δύναμη της αστυνομίας καλείται να διαχειριστεί. Και αυτό, σε βάρος των άλλων αναγκών αστυνόμευσης του νησιού.

Ανάλογη και η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και στο ΕΚΑΒ, όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop στις πιο χαμηλές τιμές

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους την συμπαράσταση του Δήμου στα αιτήματα τους.

Και κινητοποιήσεις από τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, μετανάστες και πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίσουν «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Επίσης, δηλώνουν τη συμπαράσταση τους σε ομάδα απεργών πείνας που βρίσκονται εδώ και 15 περίπου μέρες στην πελατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από το νησί.

Πηγή: .thetoc.gr

Προϊόντα με Κρητική αλόη
KEA