Βελόπουλος: «Δεν είναι έγκλημα να μιλά κάποιος για τις αξίες της Ορθόδοξης πίστης, της οικογένειας και του Έθνους»

Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος είναι επικεφαλής του κόμματος «Ελληνική Λύση». Πέρα από την πολιτική, ο κ. Βελόπουλος διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο καθώς και ακαδημαϊκές περγαμηνές με πτυχίο του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό, μεταπτυχιακό τίτλο του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία ενώ από το 2017, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις θέσεις της «Ελληνικής Λύσης», ο κ. Βελόπουλος συζητά με τον Δημοσιογράφο του Βήμα Press και ειδικού επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Κωτάντζη Κων/νο.

Κύριε Βελόπουλε καλωσορίσατε στο Βήμα Press. Θα ξεκινήσω τη συνέντευξη ρωτώντας για το κόμμα σας, την Ελληνική Λύση, η οποία έχει συνεχή και σταθερή δημοσκοπική άνοδο. Θέλετε να μου πείτε σε γενικές γραμμές τι πρεσβεύει το κόμμα σας, για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν;

«Κε Κωτάντζη όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, το κόμμα μας είναι πατριωτικό για αυτό κι έχει ως κύριο σύνθημά του, ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Βασικό μας ζητούμενο είναι η ευημερία της χώρας μας και η εφαρμογή ενός προγράμματος, το οποίο δίνει λύσεις σε όλα αυτά που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Από την οικονομία μέχρι και την εξωτερική μας πολιτική προτάσσουμε το συμφέρον της Ελλάδας κι όχι των ξένων συμφερόντων.

Η σταθερή δημοσκοπική μας άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι υπηρετούμε σταθερά τις αξίες μας και τα πιστεύω μας δίχως, εκπτώσεις κι εξοστρακίζοντας το όποιο κομματικό συμφέρον, βάζοντας πάνω από όλα το καλό της Ελλάδας μας. Βλέπετε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που έφεραν την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση υιοθετώντας ως βασική τους στρατηγική το να υπηρετούν ως καλοί μαθητές αυτά που μας υπαγορεύονται από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική διότι και πρόγραμμα έχουμε και ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να κάνουν τη χώρα μας ισχυρή, τόσο στα Βαλκάνια όσο και συνολικά στην Ευρώπη».

Υπήρχαν φωνές, οι οποίες προσπάθησαν να ταυτίσουν το κόμμα σας με την ακροδεξιά ρητορική. Υιοθετεί η Ελληνική Λύση τη συγκεκριμένη ιδεολογία;

«Καταρχάς, ήμουν αυτός που είχα δηλώσει ότι θα είμαι απόλυτα ευτυχής αν είμαι ο ηθικός αυτουργός στο να εξαφανιστεί το ναζιστικό μόρφωμα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Υπάρχει μία εσκεμμένη παρεξήγηση μεταξύ αυτού που αγαπά κι υπηρετεί την πατρίδα του με εκείνους που καπηλεύτηκαν την πατρίδα τους για ίδιον συμφέρον. Η Ελληνική Λύση στέκεται απέναντι στο Ναζισμό, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν είναι απέναντι στον Έλληνα. Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να θεωρούν έγκλημα το να μιλά κάποιος για τις αξίες της Ορθόδοξης πίστης, της οικογένειας και του Έθνους.

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την πατρίδα, δεν μισούμε κανέναν λαό, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας και δεν διαπραγματευόμαστε τα εθνικά δίκαιά μας απέναντι σε καμία διεθνή ελίτ».

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπαμε βαρυποινίτες να αποφυλακίζονται, ενώ στα Εξάρχεια δεν τολμούσε να επέμβει η Αστυνομία. Ήταν αυτή μια φυσιολογική κατάσταση, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι τότε κυβερνώντες;

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η τότε κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε το πρόγραμμα για να επιβάλλει την τάξη απέναντι στην απόλυτη διάλυση που επιχειρούν οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε να αναδεικνύεται ξαφνικά το θέμα με τις λεγόμενες καταλήψεις, από τους γνωστούς – άγνωστους μπαχαλάκηδες αλλά κι έναν απίστευτο ‘επικοινωνιακό’ καυγά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας τα ταπεινά ένστικτα των ψηφοφόρων τους. Από τη ΝΔ φαίνεται ότι είναι ανίκανοι να τελειώσουν με τους λεγόμενους μπαχαλάκηδες, οι δε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τους υπέθαλπαν.

Η Ελληνική Λύση έχει μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό το θέμα κι επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε εκείνους που καταστρέφουν ιδιωτική και δημόσια περιουσία ενώ ιδιαίτερα αυστηρό πρέπει να είναι και το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Οι βανδαλισμοί κι οι μολότοφ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κακουργηματικές πράξεις ενώ θα πρέπει να γίνεται και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των μπαχαλάκηδων προκειμένου να εμπεδώσουν ότι κάθε πράξη που είναι αντίθετη στο νόμο θα έχει την πρέπουσα απάντηση.

Βλέπουμε έναν υπουργό Προστασίας του Πολίτη που ό,τι εξαγγέλλει φροντίζει να το κάνει με τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων. Εμείς στην Ελληνική Λύση λέμε όχι στους ‘τουρίστες’ της πολιτικής αλλά επιθυμούμε την πραγματική εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές και γενικότερα σε όλη τη χώρα».

Μιλάτε για Προσφυγικό, για Μεταναστευτικό ή Λάθρο-μεταναστευτικό;

«Στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ και στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ συνηθίζουν να μιλούν για προσφυγικό πρόβλημα όταν η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μας είναι το λαθρο-μεταναστευτικό. Επιβεβαίωση των όσων λέω, είναι τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων μηνών που δείχνουν ότι μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 6% είναι άνθρωποι που έχουν έρθει από εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία.

Είναι ο Αφγανός, ο Αλγερινός, ο Πακιστανός, ο Κονγκολέζος κι ο κάθε υποσαχάριος Αφρικανός πρόσφυγας, προερχόμενος από εμπόλεμη ζώνη; Γιατί συνεχίζουν οι κυβερνώντες αλλά και οι προηγούμενοι αυτή την υποκρισία;

Έκαναν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών τη στιγμή που η ίδια η χώρα ούσα χρεοκοπημένη αδυνατεί να θρέψει τους ίδιους της τους πολίτες. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι εκπορεύεται ως σχέδιο από τύπους σαν τον κο Σόρος, ο οποίος χρόνια τώρα μιλούσε για αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα από τη στιγμή που ο πληθυσμός μας γερνά.

Αυτό είναι αίσχος κι εννοείται δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό».

Συμφωνείτε με τα κλειστά κέντρα υποδοχής που προτείνει η Νέα Δημοκρατία;

«Όλο το σχέδιο της ΝΔ για το λαθρομεταναστευτικό κινείται στη λάθος κατεύθυνση, είναι αποτυχημένο και δεν το υιοθετούμε. Το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα, να αλλοιώνουν τον εθνικό πληθυσμό της χώρας και να δημιουργούν μία 5η Φάλαγγα σε περίπτωση μιας πιθανολογούμενης πολεμικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία, η οποία κι εφαρμόζει κατά τρόπο συστηματικό την κατάληψη της χώρας μας με τις ορδές των λαθρομεταναστών που κατά εκατοντάδες έρχονται από αυτήν».

Το κόμμα σας, πως θα αντιμετώπιζε το πολύπλοκο θέμα της μετανάστευσης;

«Οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και μέσω θαλάσσης, σκίζουν και πετούν τα χαρτιά τους, σαφώς και δεν έχουν αγαθές προθέσεις. Έχουμε επανειλημμένως πει ότι αυτοί που έρχονται εδώ δε μπορούν να περνούν καλά με επιδόματα, δωρεάν σπίτια, δωρεάν μετακινήσεις και παροχές που στερούνται πολλοί Έλληνες συνάνθρωποί μας.

Η Ελλάδα οφείλει να ελέγξει τα 8 συγκεκριμένα σημεία από τα οποία διέρχονται οι λαθρομετανάστες, οφείλουμε να σφραγίσουμε τα χερσαία σύνορά μας, ενώ η πρότασή μας για δημιουργία οργανωμένων δομών πάνω σε ακατοίκητα νησιά υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό, ενώ άμεσα πρέπει να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα ως κράτος εν κράτει. Αυτός που θα έρθει θα πρέπει να ξέρει, ότι δεν πηγαίνει εκδρομή σε τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης.

Πρέπει να τελειώσει το ψέμα ότι η στέγαση και η σίτιση αυτών των ανθρώπων γίνεται με Ευρωπαϊκό κονδύλια, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στη χώρα μας επιχορηγούμενοι σε μεγάλο ποσοστό κι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρέπει να υπάρχουν αποτρεπτικά μέσα για τα οργανωμένα κυκλώματα των δουλεμπόρων, αυστηροποίηση των ποινών και ισόβια για εκείνους που κάνουν εμπόριο ψυχών ενώ θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και σε διαφημιστική καμπάνια στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών πως δεν είναι κι ότι καλύτερο το να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

Όταν η Ελλάδα αδυνατεί να θρέψει τους ίδιους τους πολίτες της πώς είναι δυνατόν να μπορεί να θρέψει ανθρώπους που έρχονται εισβάλοντας στη χώρα μας κι επιβάλλοντας, με το έτσι θέλω, τους δικούς τους κανόνες, με την ανοχή της κυβέρνησης.

Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει».

Ποιο μοντέλο οικονομίας θα εφάρμοζε η Ελληνική λύση για την Ελλάδα;

«Είχαμε πει προεκλογικά και το λέμε με περισσότερη έμφαση αυτή τη στιγμή, ότι η Ελλάδα μας για να σταθεί στα πόδια της, πρέπει να στραφεί στις ίδιες της τις δυνάμεις.

Η παραγωγή πλούτου κι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας. Δε μπορεί μία χώρα που παράγει εκατοντάδες γεωργικά προϊόντα να κάνει εισαγωγές από την Τουρκία και τα δικά μας να πηγαίνουν στα σκουπίδια.

Σκεφτείτε μόνο ότι ενώ είμαστε αγροτική χώρα, δεν έχουμε Τράπεζα Σπόρων. Τέτοια είναι η εξάρτηση της οικονομίας μας από τις εισαγωγές.

Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μέτρα που θα μπορούσαν να αναστήσουν τον πρωτογενή τομέα, όπως η μειωμένη φορολογία στα καύσιμα για τους αγρότες, τα οικονομικά κίνητρα για τη δημιουργία ιδιωτικών συνεταιρισμών παραγωγών με σκοπό την μεταποίηση των προϊόντων. Η τυποποίηση-βιομηχανοποίηση μπορούν να δώσουν την επιθυμητή υπεραξία στα αγροτικά μας προϊόντα όπως για παράδειγμα κάνουν η Ιταλία και η Ισπανία.

Με βούληση και πρόγραμμα που εμείς έχουμε δημοσιοποιήσει προεκλογικά, μπορούμε να παραγάγουμε τον πλούτο».

Ποια είναι η άποψη της Ελληνικής Λύσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πως αντιλαμβάνεστε την θέση της Ελλάδας σε αυτή;

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς, το μόνο που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια είναι να μετατραπεί σε χώρο επιβολής της γερμανικής επιρροής, με αρνητικές συνέπειες για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα.

Η Ελληνική Λύση είναι ενταγμένη στην Ευρωομάδα του ECR (ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ) κι ο ευρωβουλευτής μας ο Μ. Φράγκος έχει έντονη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο με πολύ πετυχημένες παρεμβάσεις σε θέματα πρώτης γραμμής, από την τουρκική επιθετικότητα μέχρι τα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών, δίνοντας λύσεις εκεί όπου ευρωομάδες μεγάλων κομμάτων είχαν αδιαφορήσει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Σαφώς δε θέλουμε η Ευρώπη να είναι μία γερμανική Ευρώπη, αλλά μία Ευρώπη χριστιανική, Ευρώπη των λαών κι όχι της ελίτ».

Με ποιον τρόπο θα αντιμετώπιζε η Ελληνική Λύση την τουρκική προκλητικότητα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την διεκδικητικότητα της Τουρκίας για αυτό μάλιστα τη ‘βαφτίζει’ προκλητικότητα, ενώ αρνείται συστηματικά, τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που έχω ζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι κόκκινες γραμμές μας.

Όταν μιλούσα, από το 2007, στη Βουλή για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης, τότε πολλοί συνάδελφοι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ με λοιδορούσαν ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κος Παπανδρέου φώναζε λέγοντας πως πετρέλαια δεν υπάρχουν. Τελικά τα γεγονότα τους διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ενώ όλες οι κυβερνήσεις επέλεξαν την αποτυχημένη πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας που αντί να ηρεμήσει την κατάσταση, οδήγησε στην αποθράσυνση του κου Ερντογάν.

Δεν μας είπε η ΝΔ ποια θα είναι η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης εάν το τουρκικό γεωτρύπανο τρυπήσει νοτίως του Καστελόριζου ή λίγα ν.μ. νοτίως της Κρήτης.

Το να επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τις αόριστες και γενικόλογες αναφορές των Αμερικανών, δεν συνιστά εξωτερική πολιτική αλλά παραδοχή ότι αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Μας πάνε φοβικά στην Χάγη όταν υπάρχει το ενδεχόμενο μία προσφυγή να μας οδηγήσει στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Οι Τούρκοι καθημερινά βάζουν στο παζάρι των διεκδικήσεων ανύπαρκτα θέματα και εμείς απλά αποδεχόμαστε να συρθούμε σε διαπραγμάτευση χωρίς καν να εγείρουμε και δικές μας απαιτήσεις. Αυτό θεωρείται εξωτερική πολιτική;

Τους μιλούσα το Σεπτέμβριο για προσέγγιση με το Στρατάρχη Χαφτάρ και μόλις τον Ιανουάριο και συρόμενοι πίσω από τις εξελίξεις τον υποδέχτηκαν στην Αθήνα.

Τους μιλούσαμε για οριοθέτηση ΑΟΖ κι αυτοί σφύριζαν αδιάφορα. Αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική αλλά παράδοση της χώρας στις ορέξεις του νεοθωμανού σουλτάνου Ερντογάν.

Σαφώς για εμάς εάν τουρκικό πλοίο προσεγγίσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα πρέπει να βυθιστεί».

Τι γραμμή πιστεύετε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, ως κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ασκώντας εθνική πολιτική, στο θέμα της Λιβύης;

«Ως χώρα ήδη θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ προκειμένου να αποφύγουμε τα τουρκικά τετελεσμένα αλλά δυστυχώς, τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τωρινή της ΝΔ, απέφυγαν και συνεχίζουν να αποφεύγουν τον καθορισμό τέτοιων κινήσεων που θα οδηγούσαν την Ελλάδα μπροστά από τις εξελίξεις κι όχι πίσω από αυτές.

Η Γερμανία με τη διάσκεψη του Βερολίνου απέδειξε τη φιλότουρκη στάση της και την εχθρική της πολιτική απέναντι στην Ελλάδα ενώ οι πολυδιαφημιζόμενες κυρώσεις προς την Τουρκία έγιναν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία προς την Τουρκία κι αυτό φάνηκε από το ταξίδι της κας Μερκελ στην Κωνσταντινούπολη προ ημερών.

Για ποια ευρωπαϊκή πολιτική στη Λιβύη μιλάμε, όταν από τη μία η Γερμανία κι από την άλλη η Ιταλία παίζουν το δικό τους παιγνίδι προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα επί του ορυκτού πλούτου της Λιβύης;

Δυστυχώς και το έχω πει πάρα πολλές φορές, η χώρα μας στα δύσκολα είναι μόνη της. Η ανάγκη δημιουργίας εθνικού ταμείου για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αλλά και η στοχευμένη αμυντική μας θωράκιση είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν την ευελιξία σε θέματα ευρύτερης πολιτικής όπως είναι η κατάσταση στη Λιβύη».
—————————————————————————————————–
Ο Κωτάντζης Ι. Κωνσταντίνος είναι Ευρωπαιολόγος –
Δημοσιογραφικός αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων

—————————————————————————————————-