Τουρισμός για Όλους: Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο ανοίγει ο Τουρισμός και ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έδωσε συνέντευξη Τύπου από τη Σαντορίνη.

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020 ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιοι το δικαιούνται).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και αφορά Έλληνες συμπολίτες, οι οποίοι μπορούν να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα, καθώς το κράτος επιδοτεί ανά άτομο έως και 120 ευρώ. Εκτιμάται ότι με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα καλυφθούν πάνω από 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις πολιτών σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς ανά την ελληνική επικράτεια.

«Από αυτό το Σαββατοκύριακο επανεκκινούμε το ελληνικό καλοκαίρι» είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας ότι δίνουμε το δικαίωμα σε ξένους τουρίστες και συμπατριώτες μας «να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι» με ασφάλεια. Και ξεκαθάρισε ότι η μόνη φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας τουριστών και εργαζομένων, καθώς αυτό που πραγματικά έχει σημασία το φετινό καλοκαίρι δεν είναι οι αριθμοί που θα έρθουν από το εξωτερικό ή οι συμπολίτες που θα μετακινηθούν στο εσωτερικό, αλλά πόσοι θα παραμείνουν ασφαλείς σε αυτές τις τουριστικές μετακινήσεις.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε τα βασικά σημεία στο αναλυτικό και οργανώμενο κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες που προωθούνται για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Μεταξύ άλλων  ανακοίνωσε αύξηση των κονδυλίων για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ανοίγει ο Τουρισμός – Οι 3 εξειδικευμένες παρεμβάσεις του υπουργείου

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, ως προέκταση του γενικότερου πλάνου της κυβέρνησης, υπάρχουν τρεις εξειδικευμένες πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί στο Υπουργείο Τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι.

Ειδικότερα:

1) Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

2) Η εναλλακτική τουριστική καμπάνια «Plastic-FreeSantorini» η οποία υλοποιείται μέσω της σύμπραξης του Υπουργείου Τουρισμού με το Δήμο Σαντορίνης, αλλά και με ιδιωτικούς φορείς όπως η Lidl Hellas και το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

3) Η ψηφιακή εφαρμογή VisitGreece, στην οποίαν έχουν επενδυθεί ατελείωτες εργατοώρες, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να γίνει ο απόλυτος οδηγός, ο πιο πλούσιος σε πληροφορίες και ο πλέον εύχρηστος για κάθε φιλοξενούμενο.

Χάρης Θεοχάρης: Είναι προνόμιο που είμαστε Έλληνες – Το μήνυμα του υπουργού από τη Σαντορίνη για το άνοιγμα του Τουρισμού

«Ως υπουργός Τουρισμού, κυρίως όμως ως Έλληνας πολίτης, νιώθω πολύ τιμή και πολύ βαθιά συγκίνηση που είμαι μέρος αυτής της, εθνικής, επαναλαμβάνω, προσπάθειας. Αλλά νιώθω ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό που ξεκινάμε σήμερα. Είναι στ’ αλήθεια μια ιστορική στιγμή. Από τη Σαντορίνη ανοίγουμε και πάλι τον ελληνικό τουρισμό, με απόλυτη ασφάλεια για τουρίστες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, για κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας» ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχάρης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε σήμερα να προχωρούμε σε μια νέα και κρίσιμης σημασίας αρχή αν δεν είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες, ακόμη και οι θυσίες, όλων των Ελλήνων κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Σήμερα επενδύουμε στον τουρισμό το εθνικό κεφάλαιο της ομοψυχίας, της πειθαρχίας και της σοβαρότητας που επέδειξε ο ελληνικός λαός και οπωσδήποτε η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε: «Ανοίγοντας με ασφάλεια τον ελληνικό τουρισμό, επιβεβαιώνουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Την προσαρμοστικότητα και το πάθος για ζωή και δημιουργία. Κάνουμε την κρίση ευκαιρία αναγέννησης. Γιατί, εν τέλει, δεν είναι τύχη που ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου, ούτε είναι θέμα τύχης που οι Έλληνες τα καταφέραμε με την πανδημία καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη. Είναι προνόμιο που είμαστε Έλληνες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καθήκον και η πιο σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον όλων μας».

Η συνέντευξη Χάρη Θεοχάρη από τη Σαντορίνη για το άνοιγμα του Τουρισμού (από 08.00 και μετά)…

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό.

 

Πηγή: athensvoice.gr