Τουρισμός για Όλους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τα κριτήρια

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» παρουσίασε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 από τη Σαντορίνη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» στοχεύει στην τόνωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης, ενώ μέσω της επιδοτούμενης διαμονής ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι το κόστος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ και στόχο έχει να στείλει διακοπές για μια εβδομάδα 350.000 Έλληνες σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, το 90% των Ελλήνων πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση. Τα εισοδηματικά κριτήρια ορίζονται στα 16.000 (ετήσιο ατομικό εισόδημα) και 28.000 (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα +1.500 ευρώ προσαύξηση για κάθε παιδί). Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους») είναι 6μηνής διάρκειας, από 15 Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020 με δυνατότητα παράτασης.

«Επιδοτούμε κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φθάνοντας συνολικά τα 120 ευρώ ανά άτομο, καθώς υπάρχει μέγιστο όριο» εξήγησε ο κ. Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα του Τουρισμού από τη Σαντορίνη.

Και πρόσθεσε: «Υπολογίζουμε ότι το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” θα παρέχει πάνω από 1.000.000 διανυκτερεύσεις, οι οποίες με απόλυτα διαφανή και αδιάβλητο τρόπο θα καταβληθούν στους δικαιούχους, ανάλογα με τις αιτήσεις που θα έχουμε, με ηλεκτρονική κλήρωση».

Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» – Πώς γίνεται η αίτηση

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», η ηλεκτρονική αίτηση θα γίνεται πολύ απλά μέσω του συστήματος Taxis.

«Το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, μάς κάνει πραγματικά υπερήφανους, αν μη τι άλλο διότι αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική και δεν αναλώνεται σε μια λαϊκίστικη φιλολογία υποσχέσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

 

Πηγή: athensvoice.gr