Θρασύτατος Τσαβούσογλου σε Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: «Πέρασε έξω αν δεν σ’ αρέσει»

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για το επεισόδιο που είχε στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», εξήγησε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του.

Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου του απάντησε προκλητικά «αν δεν σου αρέσει, να βγεις έξω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Όπως εξήγησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Ανδρουλάκης: «Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Επιμέλεια: Κωτάντζης Κων/νος (Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία-Ειδικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)