Σάββατο, Οκτώβριος 21, 2017
Αρχή > Ελλάδα > Σοκ στη Δράμα: Εδεσε το σκυλί του σε χωράφι στους -12 βαθμούς Κελσίου [εικόνες]

Σοκ στη Δράμα: Εδεσε το σκυλί του σε χωράφι στους -12 βαθμούς Κελσίου [εικόνες]

cosmital_ad

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη Δράμα που εμφανίζουν παγωμένο ένα σκύλο τον οποίο ο ιδιοκτήτης του άφησε δεμένο στην αυλή του και έκθετο στον χιονιά και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Προϊόντα με Κρητική αλόη

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας, όπου ο άνδρας είχε δέσει τον σκύλο σε ένα περιφραγμένο χωράφι. Στην περιοχή η θερμοκρασία το βράδυ φτάνει τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Τον σκύλο εντόπισε περαστικός ο οποίος έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Σύμφωνα με το zoosos.gr, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ (για απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης και απουσία βιβλιαρίου υγείας), ενώ ο κτηνίατρος της Περιφέρειας, που έκανε την νεκροψία στη σορό του ζώου, διαπίστωσε – και κατέγραψε στην βεβαίωση του που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία – ότι αυτό το πλάσμα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε κρεμάστηκε από το σχοινί με το οποίο το είχαν δεμένο.

Όπως τονίζει το zoosos.gr, αυτό – η αιτία θανάτου δηλαδή – δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση (βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014) σε περίπτωση θανάτου ή βασανισμού ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop στις πιο χαμηλές τιμές

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και καθώς η κακοποίηση του σκυλιού είναι εξόφθαλμη μετά την καταδίκη – είτε αυτή έχει χρηματική ποινή, είτε είναι με ή χωρίς αναστολή – θα πρέπει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προϊόντα με Κρητική αλόη
KEA