Ρωμανός: «Ατυχής και κακή κοινοβουλευτική στιγμή η απουσία των 88 βουλευτών για την άρση ασυλίας Πολάκη»

Στην απουσία των 88 βουλευτών από τη βουλή στην ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».
«Ήταν μια ατυχής στιγμή, ήταν μια κακή κοινοβουλευτική στιγμή και σε ότι με αφορά ως εκπρόσωπος της ΝΔ, αποδέχομαι απόλυτα αυτή την κριτική, την κατανοώ και προχωράμε παρακάτω ώστε να μην ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην περνάμε το μήνυμα ότι χθες για μια ακόμη φορά χωρίς να υπάρξει τέτοια βούληση, χωρίς να υπάρξει τέτοια κατεύθυνση από την κυβερνητική πλειοψηφία και αυτό είναι το χειρότερο, πέρασε το μήνυμα ότι στην Ελλάδα όλα συγκαλύπτονται. Ότι στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα τελικά δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε.

Ο κ. Ρωμανός χαρακτήρισε «γελοιότητες» αυτά που γράφονται «ότι η ΝΔ πάει να τα κάνει πλακάκια με τον Πολάκη και συγκαλύπτουν οτιδήποτε. Προφανώς δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα αυτό και αν δείτε και ποιοι βουλευτές ήταν απόντες νομίζω ότι και ο πιο δύσπιστος δεν θα μπορεί να εκφέρει αυτό το επιχείρημα».

«Εδώ μιλάμε για το δικαίωμα ενός πολίτη ενός μηνυτή να αντιμετωπίσει τον μηνυόμενο με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζε κάθε άλλο πολίτη. Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον τρόπο που αποδίδεται η δικαιοσύνη και που μπορεί κανείς να προσφύγει στη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Αυτό νομίζω ότι είναι το βασικό μήνυμα. αυτό είναι πέρα και πάνω από χρώματα και παρατάξεις και αν θέλετε είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα», κατέληξε.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
«Υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, ως ένα βασικό πεδίο και έναν βασικό αναπτυξιακό μοχλό σε μια εποχή που αυτό είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Σε μια εποχή που ξέρετε ότι προετοιμάζονται οι προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη και εκεί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο για το πως μπορούν πολλά έργα της Βόρειας Ελλάδας να ενσωματωθούν εκεί και νομίζω ότι ακριβώς αυτό, αν θέλετε, είναι και το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση πως θα κάνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, ευκαιρία».

Νέο σχέδιο για τη Μόρια
Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Μόρια ο κ. Ρωμανός μίλησε για ένα νέο σχέδιο το οποίο θα αναλύσει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει τον «σχεδόν μηδενισμό των ροών, μεγάλη αποσυμφόρηση για πρώτη φορά στη Μόρια, τάξη στις ΜΚΟ που προφανώς αντιδρούν με διάφορους τρόπους για να μην πάω σε σενάρια συνωμοσίας χωρίς στοιχεία και φυσικά μέσα σε όλα αυτά έχουμε και μια μεγάλη αύξηση στις επιστροφές, έχουμε για πρώτη φορά θετικό ισοζύγιο στα χρονικά», ανέφερε.

Το μόνο κομμάτι που δεν έχει υλοποιηθεί είναι τα κλειστά κέντρα. Που και αυτά όμως «δικαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο με τα γεγονότα στη Μόρια», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία περίπτωση να φύγει κανείς από όλους αυτούς από τη Λέσβο και να κατευθυνθεί οπουδήποτε αλλού. Όλοι αυτοί, όποια λύση βρεθεί και γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας θα είναι λύση στο νησί της Λέσβου».

Προσηλωμένοι και συντονισμένοι στο διεθνές δίκαιο
Η δουλειά μας είναι να μένουμε προσκολλημένοι και συντονισμένοι με το διεθνές δίκαιο, να μένουμε προσκολλημένοι και συντονισμένοι με τη σοβαρή διπλωματία της άρσης της ακινησίας που είχαμε για δεκαετίες στα εθνικά ζητήματα να μένουμε προσηλωμένοι και συντονισμένοι να λύνουμε διαφορές με γειτονικές χώρες με βάση το διεθνές δίκαιο και να δείχνουμε τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει και ο Ερντογάν και με βάση όλα αυτά να χτίζουμε συμμαχίες που για πρώτη φορά είναι τόσο δυνατές και αν θέλετε τόσο ανοιχτά εκπεφρασμένες.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Ρωμανός στον Flash 99.4:
https://www.youtube.com/watch?v=SmDHX8VQ40g&feature=emb_title