Ρόδος: Οι ιδιοκτήτες των μπαρ πήραν δύο ρίσκα τραβηγμένα για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

Η Ρόδος παρακολουθεί τις αποκαλύψεις από την αστυνομία, για δύο από τα πλέον γνωστά μπαρ του νησιού…

Ένα ακόμα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί της Ρόδου, βρέθηκε προχθές (10-09-2020) να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του για τρεις ημέρες και να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του! Το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθη στη Ρόδο άλλος επιχειρηματίας ο οποίος παραβίασε τους όρους σφράγισης του καταστήματός του και το λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης της πανδημίας, αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργεί και έτσι κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία που αφορά επιβολή προστίμου και σφράγιση του καταστήματος για τρεις ημέρες. Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος ιδιοκτήτης εντοπίστηκε να λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του παρά το γεγονός ότι είχε ανασταλεί η λειτουργία της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία του υπευθύνου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Επίσης προχθές στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνελήφθη ένα ακόμα άτομο το οποίο κατά την άφιξή του στο νησί μας, σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε μαζί του την απαραίτητα συμπληρωμένη ηλεκτρονική φόρμα ταξιδιώτη PLF (Passenger Locator Form) όπως ορίζει ο σχετικό νόμος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και σε βάρος του να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr