Κυριακή, Νοέμβριος 19, 2017
Αρχή > Οικονομία > Μαντάς: «Δεν υπάρχει περιθώριο για επιπρόσθετη λιτότητα στην κοινωνία»

Μαντάς: «Δεν υπάρχει περιθώριο για επιπρόσθετη λιτότητα στην κοινωνία»

cosmital_ad

 

Προϊόντα με Κρητική αλόη

 

«Αυτή η εβδομάδα εκτός του Eurogroup σήμερα το βράδυ περιλαμβάνει και την συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, είναι μία εβδομάδα εξελίξεων, το ερώτημα είναι σε ποια κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο .

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα «σήμα ότι αυτή η απειλή προς το παρόν μένει στην άκρη, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός, αλλά το τι σκέφτεται ή ποιο σχέδιο έχει ο Σόιμπλε στις γενικές του αρχές το έχει κάνει φανερό, θέλει μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων οπωσδήποτε με έναν σκληρό πυρήνα χωρών».

«Οι αυτοαναιρέσεις Σόιμπλε πολλές φορές είναι μηνύματα σε διάφορες πλευρές, ιδιαίτερα πέραν του Ατλαντικού», συνέχισε ο κ. Μαντάς, «η Γερμανία ετοιμάζεται για ένα ρόλο στη διεθνή σκηνή και το ΔΝΤ ίσως διαφορετικό από ότι μέχρι σήμερα ο Σόιμπλε μιλάει σε πολλές κατευθύνσεις το Grexit χρησιμοποιείται λιγότερο προς την Ελλάδα και περισσότερο προς άλλες πλευρές, εντός Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού».

Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop στις πιο χαμηλές τιμές

«Στη μάχη της διαπραγμάτευσης και τις πιθανές υποχωρήσεις που γίνουν από όλες τις πλευρές, η γενική γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επιπρόσθετη λιτότητα στην κοινωνία», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.«Ως τελικό αποδεχόμαστε ένα μείγμα πολιτικών που θα παράγουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δώρα και αντίδωρα, να μην παράγουν περισσότερη λιτότητα, είναι το κρίσιμο σημείο και μία εφικτή δυνατότητα εάν δει κανείς ρεαλιστικά τα νούμερα».

Για το ΔΝΤ : «Η ιστορία πάει πίσω στο 2010, τότε που το πρώτο πρόγραμμα στο οποίο μπήκε το ΔΝΤ δεν “έβγαινε” εάν δεν γινόταν μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους, όλο αυτό έβγαλε τις εκτιμήσεις του προγράμματος εκτός τροχιάς είναι δύσκολο το ΔΝΤ να παραδεχθεί ότι όλο το πρόγραμμα έχει πολύ λαθεμένες παραμέτρους».

«Είναι μία εσωτερική διαμάχη στο ΔΝΤ, σκληρής γραφειοκρατίας, με στελέχη όπως ο Τόμσεν να φροντίζουν για την εξέλιξη της καριέρας τους, υπάρχουν σοβαρότατα λάθη και στην κατεύθυνση και στην υλοποίηση και στις παραμέτρους του ελληνικού προγράμματος»είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑκ. Μαντάς.

Προϊόντα με Κρητική αλόη
KEA