Κοτζιάς, «καπούτ»! – Παραιτήθηκε – «Μπλόκο» στην Συμφωνία των Πρεσπών από Σκόπια;

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα.

Ως προφασιζόμενη αιτία η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο αλλά η πραγματική αιτία έρχεται μάλλον από τα Σκόπια όπου όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό να υπάρξει «μπλόκο» στην Συμφωνία των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

Είναι σαφές ότι η Συμφωνία έχει ελάχιστες ελπίδες για να περάσει από την σκοπιανή Βουλή έως ανύπαρκτες

Ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, αντιπρόεδρος του κόμματος ‘VMRO-DPMNE’ των Σκοπίων, μίλησε σήμερα στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα « Πώς η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια μαζί θα οικοδομήσουν το κοινό μας μέλλον».

Στη ομιλία καθιστά σαφές ότι η Συμφωνία δεν θα κυρωθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο:

«Η σιωπηλή πλειοψηφία στο δημοψήφισμα αποφάσισε μια παθητική αντίσταση, να μείνει στο σπίτι και να μην πάει να ψηφίσει, έτσι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους, που αυτό είναι ότι είναι πάντοτε καλύτερα να διαπραγματευόμαστε περισσότερο και να έχουμε μια καλή συμφωνία από το ό, τι είναι να γίνει γρήγορα, φέρνοντας μια κακή συμφωνία που ο λαός δεν δέχεται».

Ήδη το VMRO πανηγυρίζει για την παραίτηση του Ν.Κοτζιά. Από μόνη της αποτελεί πλήγμα για την Συμφωνία, αφού ο ίδιος ο πολιτικός της «πατέρας» δεν θα συνεχίσει μέχρι το… τέλος της.

Αποδείχθηκε λοιπόν ο Ν.Κοτζιάς εθνικά επικίνδυνος ενώ εξέθεσε και την χώρα σέρνοντάς την και κάνοντάς την να εξαρτάται από τους… εθνικιστές του σκοπιανού VMRO.

Ποιος θα το περίμενε ότι οι οπαδοί του Γκρουέφσκι θα «έσωναν» την Μακεδονία! Άλλο ένα επίτευγμα του Ν.Κοτζιά…

Πάντως αξίζει να σημειωθεί και ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι για την κύρωση της Συμφωνίας.

Με επιστολή του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ ζητάει από τον επικεφαλής του VMRO να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου οι βουλευτές του κόμματος αυτού να αποφασίσουν «ελεύθερα» ποια στάση θα τηρήσουν επί της πρότασης για αλλαγή του Συντάγματος, χωρίς πιέσεις και απειλές.«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είμαστε απογοητευμένοι από τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO-DPMNE, τόσο σχετικά με το δημοψήφισμα όσο και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα. Από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας, οι πολίτες από όλες τις εθνοτικές κοινότητες και τα κόμματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τώρα είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να πράξει το επόμενο αποφασιστικό βήμα….»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι γνώριζαν ότι οι βουλευτές του VMRO δεν θα ψήφιζαν υπέρ.
Από την πλευρά τους, καταγγελίες για εκφοβισμό βουλευτών του VMRO διατυπώνει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι, που διαμηνύει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές.

pronews.gr

Κοινοποιήστε
 • 164
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  164
  Shares
 • 164
 •  
 •