Κορωνοϊός: Ο Φάουτσι εξηγεί τους λόγους που η Ευρώπη «απάντησε» καλύτερα στην πανδημία από τις ΗΠΑ

Τους λόγους που η Ευρώπη μοιάζει να έδωσε πιο αποτελεσματική απάντηση στην ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, σε σχέση με τις ΗΠΑ, εξήγησε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι.

Ο Δρ. Αντονι Φάουτσι απάντησε την Παρασκευή στις ερωτήσεις των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού . Ανάμεσα σε άλλες παρατηρήσεις, ο λοιμωξιολόγος κλήθηκε να εξηγήσει γιατί οι ΗΠΑ φάνηκαν πιο ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης.

Ο Φάουτσι τόνισε πως η Ευρώπη μοιάζει να ενήργησε πιο αποτελεσματικά αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς το 95% των ευρωπαϊκών χωρών επέβαλαν καραντίνα πολύ νωρίτερα από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δεν επέβαλαν καθολικό lockdown για τον κορωνοϊό

«Αν παρατηρήσετε τι κάναμε – παρότι επιβάλαμε καραντίνα, παρότι αυτή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα – στην πραγματικότητα θέσαμε lockdown μόνο στο 50% επί του συνόλου της χώρας» συνέχισε ο Φάουτσι για τον τρόπο που αντέδρασαν οι ΗΠΑ απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Υπάρχουν πολιτείες που τα πήγαν πολύ καλά και άλλες όχι» συνέχισε ο Αμερικανός. «Νομίζω πως υπήρξε τέτοια διαφοροποίηση στην αντίδραση της χώρας από διάφορες πολιτείες που πραγματικά καταφέραμε να επιβάλουμε ένα καθολικό lockdown», πρόσθεσε ο Φάουτσι μιλώντας από το Κογκρέσο.

Θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα και νεκρούς λόγω κορωνοϊού
Οι ΗΠΑ παρατηρούν νέα αύξηση των κρουσμάτων από την ημέρα που ορισμένες πολιτείες επεχείρησαν να επαναφέρουν μια σχετική κανονικότητα στην αγορά, αίροντας τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης.

Ως σήμερα, 4,4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 152.070 έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα μάλιστα με εκτίμηση ειδικών, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα ενδέχεται να φτάσεις τις 230.000 ως το Νοέμβριο.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Φάουτσι για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό
Αναφερόμενος στο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ο Φάουτσι εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα μπορούσε να βρεθεί ως τα τέλη του χρόνου. «Πιστεύω ότι θα προκύψει. Θα έχουμε ένα εμβόλιο ως τα τέλη αυτής της χρονιάς και καθώς ξεκινά το 2021» είπε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου του Κογκρέσου, ο Φάουτσι τόνισε: «Δεν πιστεύω πως αποτελεί άπιαστο όνειρο. Πιστεύω πως είναι μια πραγματικότητα».

Ο Αμερικανός εξήγησε πως 30.000 εθελοντές δήλωσαν διαθέσιμοι για την τρίτη φάση εμβολίου της Moderna. «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τα τελευταία λεπτά (της παρέμβασής του) προκειμένου να απευθύνω έκκληση σε όποιον ακούει και θέλει να συμμετέχει να μπει στην ιστοσελίδα και να εγγραφεί ώστε να γίνει μέρος της λύσης σε αυτή την απαίσια μάστιγα» σημείωσε επιπλέον, ο δρ. Φάουτσι.