Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Χορηγία στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη διαβίωση κρατουμένων στις φυλακές

Στρώματα και κλινοσκεπάσματα αξίας 582.000 ευρώ, για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης της χώρας, χορήγησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Ξαναμπήκαμε σε περίοδο με πολλά προβλήματα, το κοινωνικό σας έργο είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με αφορμή τη συγκεκριμένη χορηγία, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.), Θεόδωρο Βενιάμη και στελέχη της Ένωσης.

Ειδικότερα, η δωρεά της Ένωσης προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι 11.600 στρώματα και 80.500 κλινοσκεπάσματα, που διατίθενται για τις ανάγκες των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης, Ιωάννης Σταλίκας.

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι η χορηγία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το προεδρείο και τόνισε ότι η Ένωση πάντα συνέβαλε γενναιόδωρα στην κάλυψη αναγκών των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρότρυνε το προεδρείο της Ένωσης να συνεχίσει τις προσπάθειές του λέγοντας: «Το κοινωνικό σας έργο είναι σημαντικό. Να το συνεχίσετε γιατί ξαναμπήκαμε σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα, με πολλές ανάγκες και πολλές στερήσεις λόγω της δοκιμασίας που υφίσταται αυτή τη στιγμή η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη λόγω του κορονοϊού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κ. Βενιάμης τόνισε ότι η Ένωση ήταν και παραμένει κοντά στους ένστολους, βοηθώντας στο έργο τους. Σημείωσε επίσης ότι η Ένωση αποδίδει διαχρονικά ιδιαίτερη σημασία στην αξία της κοινωνικής προσφοράς, επισημαίνοντας ότι η χορηγία αυτή γίνεται για την καλυτέρευση της ζωής των κρατουμένων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αυτό που προσφέρουμε να είναι μια μικρή χαρά και ανάσα στην καθημερινότητά τους».