Εκατό εναντίον… ενός!

Του Νίκου Καραγιαννακίδη

Οι Αλβανοί της γειτονικής χώρας* ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι πιο εθνικιστές και ρατσιστές των Βαλκανίων. Το βλέπουμε στις δηλώσεις τους περί τσαμουριάς και όχι μόνο.

Το βλέπουμε και στα Σκόπια και στην απαράδεκτη και ανιστόρητη συμφωνία των Πρεσπών την οποία οι μόνοι που την υπερψήφισαν ήταν τα μέλη της αλβανικής μειονότητας.

Το είδαμε στο Κόσσοβο και φυσικά το βλέπουμε και στις δηλώσεις ότι από 01.01.2019 θα καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσόβου.

Το βλέπουμε και σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα τους, όπου διαρκώς ομάδες «φιλάθλων», οργανωμένες ή μη, προκαλούν με εθνικιστικές κορόνες.

Αυτό που τελευταία διαπιστώσαμε με την απάνθρωπη εν ψυχρώ δολοφονία του Κωντσαντίνου Κατσίφα δεν είναι κάτι άλλο παρά μία ακόμη επίδειξη ενός χυδαίου εθνικισμού και ενός αστείρευτου μίσους κατά της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας της Βορείου Ηπείρου.

Με την εκτέλεση του 35χρονου από… εκατό άνδρες ειδικών δυνάμεων (βλ μαρτυρία αντιπροέδρου Ομόνοιας) ο αλβανικός εθνικισμός είδε την αφορμή που έψαχνε για να προκαλέσει και πάλι και να … (εκ)διώξει τους Έλληνες από τα πάτρια εδάφη τους (ο Ράμα θέλει να κάνει ξενοδοχεία στην περιοχή!)

Και φυσικά το έπραξαν με το μεγαλύτερο θράσος τώρα, γιατί απέναντί τους έχουν τον πιο θλιβερό Έλληνα πρωθυπουργό και την πιο θλιβερή κυβέρνηση που υπήρξε στη νεότερη ιστορία μας.

Ξέρουν ότι έχουμε αρχηγό χώρας που αντιλαμβάνεται ως δίκαιο να κάνει υπουργούς ανιστόρητους, άπειρους και ιδεοληπτικούς συντρόφους και να χαρίζει τον όρο Μακεδονία χωρίς ενδοιασμούς.

Ξέρουν ότι ενδέχεται να κάνει μια από τα ίδια και σε άλλα θέματα που θα… διαπραγματευθεί 17 ή παραπάνω ώρες. Δηλαδή πιθανότατα να έχει την πρόθεση να… χαρίσει και όλα τα υπόλοιπα! Ίσως «δώσει» με ένα νόμο και μια υπογραφή, την Ήπειρο, τη Θράκη, το Αιγαίο που «δεν έχει σύνορα…»

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα εκτός από τον πόνο, το φόβο και την ανησυχία όλων εμπεριέχει και την εθνική μας απαξίωση. Οι Αλβανοί και η παρέα του Ράμα λένε ή καλύτερα φωνάζουν προς την Ελλάδα του θλιβερού πρωθυπουργού ότι «ξέρουμε ποιος είσαι… Σε μάθαμε από την Τουρκία, τη FYROM, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ…»

Επέλεξαν στρατηγικά το θύμα, τη μέρα -μνήμης και παρουσίας της Ελληνίδας υπουργού πολιτισμού- την ώρα και τον τόπο εκτέλεσης με τον πιο χυδαίο τρόπο σε βάρος της μνήμης, της τιμής και της υπόληψης του. Η ελληνική πολιτεία ήταν παρούσα τη μέρα της εκτέλεσης του. Παρούσα…απούσα!

Κι ενώ το κυβερνών κόμμα, ο πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών καθώς και τα στελέχη του κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι δήθεν πολεμάνε τον εθνικισμό και τον φασισμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση «έβγαλαν τον σκασμό» και υιοθέτησαν άκριτα και άμεσα την αλβανική πλευρά! (βλ ανάρτηση της υπουργού πολιτισμού την οποία ο πρόεδρος των συγγενών πεσόντων του 40-41 Γ. Σούρλας χαρακτήρισε άπειρη!)

Δυστυχώς η χώρα της Δημοκρατίας δεν υπερασπίζεται ούτε καν για τα προσχήματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων και των Ομογενών.

Δυστυχώς η Ελλάδα εκπροσωπείται από άπειρους, ανιστόρητους και ανεπάγγελτους και τα αποτελέσματα της «δουλειάς» τους φαίνονται, στα λάθη και στις παραλείψεις τους καθημερινά και διαδοχικά.

Είναι επιβεβλημένο σήμερα παρά ποτέ να βγούμε άμεσα από το τέλμα που μας έβαλαν ή που μπήκαμε με τη ψήφο μας, γιατί καθε λεπτό που περνάει είναι επιζήμιο για όλους…

Ο κ Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης

*διαχωρίζω τους Αλβανούς ή Βορειοηπειρώτες που εντάχθηκαν σταδιακά στην ελληνική κοινωνία

Κοινοποιήστε
 • 391
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  391
  Shares
 • 391
 •  
 •