Χ. Θεοχάρης Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε τα δικά μας πρωτόκολλα

Τα ελληνικά πρωτόκολλα ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όπως αποκάλυψε  ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ίδιος πρότεινε τον MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει ο πρεσβευτής της χώρας φέτος το καλοκαίρι.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πρώτα την ασφάλεια, οι  γιατροί θα μας πουν για τις χώρες για τις οποίες δεν θα χρειάζονται τεστ” τόνισε ο υπουργός Τουρισμού. Ο ίδιος υπογράμμισε τον αυξημένο ρόλο που θα έχει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην μεταφορά της πολιτικής προστασίας με κέντρο τις τουριστικές περιοχές. Τόνισε ότι τα πρωτόκολλα δουλεύτηκαν με την υγειονομική επιτροπή.  “Έπρεπε να παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς” είπε και πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας “εάν το θέλετε κι εσείς, εάν πιστεύετε στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ιδού η Ρόδος”.

Τόνισε ότι περνάμε από το στάδιο της πρόταξης της δημόσιας υγείας στη διαρκή επιφυλακή ενώ σημείωσε πως υπάρχουν υγειονομικοί κανόνες για το ποιοι θα έρθουν και από ποιες χώρες. “Θα επανεξετάζουμε τα μέτρα και δεν θα σταματήσουμε. Το σχέδιο αυτό εγγυάται την ασφάλεια” υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά γκρίνιες από πλευράς αντιπολίτευσης για το σχέδιο της κυβέρνησης τόνισε ότι “την μια μας λέτε γιατί κλείνουμε, την άλλη γιατί ανοίγουμε. Τώρα λέτε γιατί να ξεκινήσουμε από την Αθήνα στις 15 Ιουνίου και αφήνουμε εκτός της Χαλκιδική – σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε εκφράσει αυτό το ερώτημα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα – Αποφασίστε λοιπόν τι θέλετε;”.