«Απόλυτη συμφωνία» Μητσοτάκη – Μακρόν: Σταματούν οι προκλήσεις, αλλιώς κυρώσεις στην Τουρκία

Για απόλυτη συμφωνία στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές, μετά το πέρας της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάτη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Μακρόν: «Καρποφόρες» οι συζητήσεις

Μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτακη, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έγραψε στο Twitter: Χρειαζόμαστε διάλογο με την Τουρκία αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού. Η απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας αποτελεί επίσης απειλή για την ασφάλεια όλων των κρατών μελών της ΕΕ.