Απατεώνας ξάφρισε 2.000 ευρώ από ηλικιωμένη στις Σέρρες

Ο «μαϊμού» τεχνικός χτύπησε την πόρτα της μονοκατοικίας όπου κατοικεί η ηλικιωμένη με το πρόσχημα ότι τον είχε στείλει η υπηρεσία του για να επιδιορθώσει ηλεκτρολογική βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος

Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας η απάτη σε βάρος μιας ηλικιωμένης σε περιοχή των Σερρών, από έναν Έλληνα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της Δ.Ε.Η.. Τα στοιχεία του δράστη έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν εντοπίστηκε μέσα στα όρια του αυτοφώρου.

Ο «μαϊμού» τεχνικός χτύπησε την πόρτα της μονοκατοικίας όπου κατοικεί η ηλικιωμένη με το πρόσχημα ότι τον είχε στείλει η υπηρεσία του για να επιδιορθώσει ηλεκτρολογική βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος, από την οποία υπήρχε κίνδυνος να γίνει βραχυκύκλωμα και να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ τη «συμβούλευσε» να βγάλει έξω από το σπίτι τις οικονομίες της.

Η ανυποψίαστη γριούλα συγκέντρωσε σε μια σακούλα τα 2.000 ευρώ που αποτελούσαν το κομπόδεμά της και τα έβγαλε έξω από το σπίτι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον δράστη να τα αρπάξει και να εξαφανιστεί. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος του και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: protothema.gr