Σάββατο, Απρίλιος 29, 2017
Αρχή > Οικονομία > Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί από την κυβέρνηση διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις στις χιονόπληκτες περιοχές

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί από την κυβέρνηση διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις στις χιονόπληκτες περιοχές

cosmital_ad

Μέτρα για την αποκάτασταση των ζημιών στις επιχειρήσεις που επλήγησησαν από την πρωτοφανή κακοκαίρια, που πλήττει όλη τη χώρα, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ.

Με επιστολή της στον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργό κ. Δ. Λιάκο, σημειώνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής περιφέρειας, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές οικονομίες και επιχειρήσεις, ενώ σημαντικό μέρος των υποδομών που υποστήριζε την οικονομική και κοινωνική ζωή απαξιώθηκε ή δεν είναι λειτουργικό..

Τονίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας στις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογένειες αυτών, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι πολλές από αυτές δραστηριοποιούνται σε συνθήκες ύφεσης επί χρόνια. Δυστυχώς, το πρόβλημα επιτείνεται από τις οικονομικές δυσχέρειες των τοπικών κοινοτήτων αλλά και την ένδεια πυλώνων χρηματοδότησης για τις έκτακτες καταστάσεις προσθέτει.

Μεταξύ άλλων, ζητά την απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ για ένα εξάμηνο των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές, φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και διευκολύνσεις για τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop στις πιο χαμηλές τιμές
KEA

Αφήστε μια απάντηση